Τα Πανελλήνια Σχολικά Πρωταθλήματα Λυκείων αποτελούν έναν σημαντικό θεσμό στο εκπαιδευτικό σύστημα της Ελλάδας. Αυτή η εκδήλωση φιλοξενείται κάθε χρόνο και συγκεντρώνει μαθητές από διάφορα σχολεία που ανταγωνίζονται σε διάφορα αθλήματα, προάγοντας την ισότητα και την κοινωνική συνοχή, καθώς παρέχουν σε όλους τους μαθητές την ευκαιρία να συμμετάσχουν ανεξαρτήτως του κοινωνικού τους ή οικονομικού τους υπόβαθρου.

Με τη συμμετοχή τους στα πανελλήνια σχολικά πρωταθλήματα οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν δεξιότητες επικοινωνίας ομαδικότητας συνεργασίας συμβάλλοντάς. Επιπλέον, τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Λυκείων προσφέρουν μια ευκαιρία για την ανάπτυξη συνεργασίας, ομαδικότητας και του αθλητικού ταλέντου καθώς και την αναγνώριση της αθλητικής επίδοσης.

Το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024 συμμετείχαν στους πανελλήνιους σχολικούς αγώνες συνολικά 34 μαθητές από το 2ο ΓΕΛ Καλλιθέας, σε 3 αθλήματα καλαθοσφαίριση, πετοσφαίριση, ποδόσφαιρο αγοριών. Θερμές ευχαριστίες για τη συμμετοχή, την προσπάθεια αλλά και την άψογη εμφάνιση των μαθητών στα πρωταθλήματα της φετινής χρονιάς. Τις καλύτερες ευχές μας σε όλες τις μελλοντικές σας προσπάθειες.

Λουκία Καποδίστρια