Το Λύκειό μας παρακολούθησε την προηγούμενη Δευτέρα την παράσταση «Ποιος σκότωσε το σκύλο τα μεσάνυχτα;» της Θεατρικής Ομάδας Μυθωδία σε σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη στο Θέατρο Λαμπέτη. Ήταν η δεύτερη παράσταση που παρακολουθήσαμε τη φετινή σχολική χρονιά, καθώς είχε προηγηθεί τον Οκτώβριο η παράσταση «Το συρματόπλεγμα»  στο κινηματοθέατρο Δαναός.

Το έργο που παρακολουθήσαμε αποτελεί θεατρική διασκευή στο ομώνυμο βιβλίο του Μαρκ Χάντον. Πρόκειται για  το ημερολόγιο που κρατά με τη παρότρυνση της αγαπημένης του δασκάλας, ο Κρίστοφερ Μπουν, ένα δεκαπεντάχρονο αγόρι στο φάσμα του αυτισμού. Η ιστορία του ξεκινά ως ένα αστυνομικό μυθιστόρημα. Ένα βράδυ βρίσκει νεκρό τον Ουέλινγκτον, το σκύλο της γειτόνισσάς του κι αποφασίζει να εξιχνιάσει το μυστήριο. Η έρευνα όμως αυτή, αναπάντεχα, θα τον οδηγήσει στην ανακάλυψη μιας μεγάλης αλήθειας για την χαμένη από καιρό μητέρα του. Σε όλη αυτή την απρόσμενη περιπέτεια, ο Κρίστοφερ καλείται να αποκωδικοποιήσει τον ακατανόητο κόσμο των «μεγάλων» και να επιβιώσει μέσα σε αυτόν.

Ήταν μία εξαιρετική, από κάθε άποψη, παράσταση που προκρίνει το αίτημα της συμπερίληψης, η οποία κατάφερε να μας συγκινήσει, να μας προβληματίσει και να μας κάνει να δακρύσουμε και να γελάσουμε ταυτόχρονα.  Και του χρόνου σε νέες θεατρικές εμπειρίες!

Γιώργος Γκρίλης