O Διευθυντής του  2ου Γενικού Λυκείου, Νικόλαος Βαγενάς, ζητά την εκδήλωση ενδιαφέροντος με κατάθεση κλειστών προσφορών από τουριστικά γραφεία, για τη διοργάνωση  4ήμερης  εκπαιδευτικής  εκδρομής σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην Υ.Α. 20883/ΓΔ4/12-2/2020 ( ΦΕΚ 456/τ.Β’ /13-2-2020 ) με θέμα εκδρομές – εκπαιδευτικές επισκέψεις μαθητών δημοσίων και ιδιωτικών σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης εντός και εκτός της χώρας  και σύμφωνα με τα ακόλουθα:

  • Προορισμός:  ΚΑΛΑΜΑΤΑ    
  • Αναχώρηση:  17/04/2024  (πρωί)   και επιστροφή:    20 /04/2024  ( βράδυ ) 
  • Αριθμός συμμετεχόντων μαθητών (εκτιμώμενος):  44
  • Αριθμός συνοδών καθηγητών/-τριών:  03
  • Μεταφορικό μέσο:  Τουριστικό  λεωφορείο (πούλμαν) σύγχρονων προδιαγραφών, που να πληροί τις προδιαγραφές ασφαλούς μετακίνησης των μαθητών (βάσει της κείμενης σχετικής νομοθεσίας), κλιματιζόμενο, με έμπειρους οδηγούς. 
  • Διαμονή: Τρείς  (03)  διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο  τεσσάρων   (4)  αστέρων και άνω  στη πόλη της  Καλαμάτας  η σε κοντινή απόσταση (όχι απόσταση άνω των 6χλμ από το κέντρο) σε  τρίκλινα  και τετράκλινα κατά βάση δωμάτια  για τους μαθητές και μονόκλινα για τους συνοδούς καθηγητές απαραιτήτως σε ένα  όροφο  ( σε κεντρικό κτίριο  και όχι σε bungalows ). Όλα τα δωμάτια πρέπει να είναι ποιοτικώς τα ίδια και να προσφέρουν τις ίδιες υπηρεσίες. 
  • Θα εκτιμηθεί θετικά στον όροφο που θα βρίσκεται το σχολείο μας να μην παρευρίσκεται άλλο σχολείο για τον καλύτερο έλεγχο των μαθητών.
  • Να αναφερθεί το όνομα του ξενοδοχείου και να επισυναφθεί φωτογραφικό και άλλο πληροφοριακό υλικό. Θα ερευνηθεί η κράτηση των δωματίων, κατά την αξιολόγηση των προσφορών  και τυχούσα αρνητική απάντηση του ξενοδοχείου αποτελεί επαρκή λόγο αποκλεισμού του ταξιδιωτικού πρακτορείου από την ανάληψη της εκδρομής.
  • Διατροφή: τρία  3 (τρία)  πρωινά  (αμερικάνικου τύπου) και 3  (τρία)   δείπνα όλα εντός του ξενοδοχείου σε πλούσιο και απεριόριστο μπουφέ.
  • Έμπειρος συνοδός του ταξιδιωτικού πρακτορείου καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής, αποκλειστικά για την δική μας εκδρομή.
  • Ξενάγηση στην αρχαία Μεσσήνη  στην αρχαία Ολυμπία και όπου αλλού ζητηθεί.
  • Ασφάλεια για τους μαθητές και τους συνοδούς καθηγητές: α)Υποχρεωτική «Ασφάλιση Αστικής Ευθύνης», σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία και β) πρόσθετη ασφάλιση κάλυψης όλων των εξόδων μεταφοράς και  πλήρους ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης

        (ασφάλεια covid 19)  σε περίπτωση ατυχήματος ή ασθένειας.

  • Παρουσία  ιατρού κατά τη διάρκεια της παραμονής μας στο  ξενοδοχείο και μεταφορά στο νοσοκομείο με taxi.
  • Κόστος:  Να αναγράφεται το συνολικό κόστος της εκδρομής αλλά και η επιβάρυνση ανά μαθητή περιλαμβανομένου του ΦΠΑ.
  • Το τελικό πρόγραμμα θα διαμορφωθεί σε συνεργασία με το πρακτορείο που θα επιλεγεί.

Επιπλέον επισημαίνονται τα εξής:

Με κάθε προσφορά πρέπει να κατατίθενται απαραίτητα  από το ταξιδιωτικό γραφείο: 

α) υπεύθυνη δήλωση ότι διαθέτει «ειδικό σήμα λειτουργίας» το οποίο βρίσκεται σε ισχύ καθώς και επικυρωμένο φωτοαντίγραφο του σήματος

β) υπεύθυνη δήλωση ότι το τουριστικό γραφείο αποδέχεται αλλαγή, κατόπιν συμφωνίας, της προβλεπόμενης ημερομηνίας  πραγματοποίησης της εκδρομής καθώς και επιστροφής όλων των χρημάτων στην περίπτωση μη πραγματοποίησης της εκδρομής λόγω ανωτέρας βίας – COVID 19  (π.χ. φυσικές καταστροφές, εκλογές κλπ) ή μη έγκρισης της εκδρομής. 

  • Όλες οι προσφορές θα ανοιχτούν και θα αξιολογηθούν από την αρμόδια επιτροπή του σχολείου, όπως προβλέπεται από τις κείμενες διατάξεις. Ο διαγωνισμός είναι κατά βάση μειοδοτικός, αλλά θα συνυπολογιστούν και ποιοτικά κριτήρια ώστε να διασφαλιστεί η επιτυχής και ασφαλής διεξαγωγή της εκδρομής. Το ταξιδιωτικό γραφείο που θα επιλεγεί για τη διοργάνωση της εκδρομής, θα ειδοποιηθεί τηλεφωνικά,  αμέσως μετά τη σύνταξη του σχετικού πρακτικού.  Υποβολή ένστασης, από τους έχοντες έννομο συμφέρον, μπορεί να γίνει εντός τριών (03) ημερών από τη σύνταξη του πρακτικού επιλογής.
  • Τρόπος πληρωμής: Την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης (ιδιωτικό συμφωνητικό) θα καταβληθεί ως προκαταβολή το 25% του συνολικού ποσού, το υπόλοιπο ποσό έως το 75% του συνολικού πόσου θα καταβληθεί πριν την αναχώρηση. Η τελευταία δόση του υπόλοιπου πόσου  25%  θα καταβληθεί αμέσως μετά την επιστροφή και σε συνάρτηση με την καλή εκτέλεση της εκδρομής, ως ποινική ρήτρα.
  • Τήρηση όλων των περιορισμών και όλων των προβλεπόμενων μέτρων για την αποφυγή μετάδοσης της covid-19 σε όλες τις φάσεις της εκδρομής (μετακινήσεις, διαμονή, διατροφή κλπ).

     Η μη πληρότητα του κλειστού φακέλου της οικονομικής προσφοράς , επιβεβαίωση δωματίων από τα προτεινόμενα ξενοδοχεία στο όνομα του σχολείου  και όλα τα παραπάνω απαραίτητα έγραφα,  αποτελεί επαρκή λόγο απόρριψης του υποψηφίου αναδόχου.

      Τα τουριστικά γραφεία που ενδιαφέρονται για την διοργάνωση της εκδρομής αυτής, παρακαλούνται να καταθέσουν κλειστές οικονομικές προσφορές στο σχολείο (δεν θα γίνονται δεκτές οι προσφορές με  email η φαξ)  μέχρι την  Δευτέρα 11 /03/ 2023  και ώρα  12:00 πμ στο γραφείο του διευθυντή.

Καλλιθέα 06/03/2024

                                                                                Ο Διευθυντής

                                                                            Νικόλαος  Βαγενάς